Ondersteuning Roparun

Fietsers, Begeleiders, chauffeurs, masseurs en cateraars

Ceel van Rhee, Teamcaptain

Na in 2014 de Roparun als buddy van John te hebben gelopen en ook de andere jaren samen met hem voor de roparun_2014-23akleinRoparun te hebben getraind, waarin ik regelmatig John’s ‘droom’ heb aangehoord, is het nu eindelijk zover: we gaan met een team, volledig bestaande uit lopers met een visuele beperking, de Roparun lopen. Natuurlijk een gigantische organisatie, maar ook een prachtige uitdaging voor alle betrokkenen. Het wordt een unieke gebeurtenis die waarschijnlijk een onvergetelijke indruk zal maken op alle lopers, buddy’s en begeleiders. Om hier aan mee te werken is naast een enorme uitdaging, ook een grote eer. Je doet het uiteindelijk voor het hogere doel:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Door fysieke ongemakken kan ik de Roparun niet meer lopen of fietsen, maar gelukkig kan ik mijn energie kwijt in de voorbereiding van en begeleiding tijdens de Roparun. Let’s go and have fun!

Fietsers

Martin van Puffelen, fietser

Super mooi dat een team van lopers van Running Blind in het jaar van hun 10-jarig bestaan mee wil doen aan de Roparun om zo geld in te zamelen voor het goede doel.
Meedoen aan de Roparun is al een geweldige prestatie maar in dit geval vind ik het helemaal bijzonder.  Toen ik gevraagd werd om hieraan mee te werken hoefde ik niet lang na te denken: ik vind het fantastisch om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het slagen van dit project als begeleider op de fiets en/of in de catering voor het hele team.

 

Corrie Botermans, fietser

Ik ben Corrie Botermans, de vrouw van Tom Botermans, buddy van Collin. Door het buddywerk van Tom voel ik mij betrokken bij Running Blind. Zelf loop ik ook hard bij de Leiden Road Runners en wandel en fiets ik met Tom lange afstanden. Samen zijn we te voet naar Santiago de Compostella geweest, en samen per fiets naar Rome.
Toen Tom besloten had om mee te doen als buddy zei ik “dan zou ik misschien op de fiets als verzorger meekunnen”!
Op de 1e kennismakingdag heb ik mij daarvoor ook aangemeld. Het lijkt mij een geweldige ervaring om aan zo`n prestatie te mogen en kunnen deelnemen. Uiteraard zal ook ik enige training nodig hebben maar met zo`n team is dat zeker geen probleem.

Jacqueline van Beek, fietser

Ik vind de Roparun een bijzonder mooi evenement dat vele goede doelen mbt kanker realiseerbaar maakt. Ik vind het eigenlijk een eer dat ik dit jaar voor het eerst ook mee mag doen aan dit avontuur. En zeker met team 130 van Running Blind! Sinds enkele jaren ben ik buddy in Rotterdam en het geeft mij veel voldoening om de vrijheid van het lopen te kunnen delen met visueel beperkten. Deze glimlach zal denk ik alleen nog maar groter worden als we van Hamburg naar Rotterdam gelopen hebben. Ik ga op mijn fietsje ervoor zorgen dat we blind vertrouwen in elkaar hebben en als team een topprestatie gaan neerzetten!

Lucien Louwman, fietser

Na de eerste teambijeenkomst   enkele weken terug, vandaag (11-12-2016) voor de eerste keer meegelopen met Rick en zijn buddy Erwin. Wat een geweldige ervaring! De mega-eindsprint op het einde van de 11 kilometer van beiden onderstreepte de letterlijke  en figuurlijk vertrouwensband tussen loper en buddy.

Respect voor alle lopers en hun buddy’s.

Geweldig dat wij onderdeel mogen uitmaken van dit team. Dit gaat een bijzondere ervaring worden die voor altijd in het geheugen gegrift blijft staan.
Wij gaan er met z’n allen een mooi evenement van maken!

Thijs van der Linden, fietser

Even voorstellen: ik ben Thijs van der Linden en ben 38 jaar oud, getrouwd, 1 prachtige zoon en we zijn woonachtig in Puttershoek. In het dagelijks leven ben ik ondernemer in een bedrijf dat in horeca apparatuur handelt. De motivatie om mee te doen aan de Roparun 2017 is eigenlijk heel simpel. Mijn broer Jeroen van der Linden is een van de lopers en het lijkt mij geweldig om dit van dichtbij te mogen meemaken. Ook omdat het de RopaRunningBlind versie is en ik al 26 jaar van dichtbij heb mee gemaakt wat blindheid en/of slechtziendheid met mensen doet. Runningblind is een geweldig initiatief dat mensen met elkaar in contact brengt en het hardlopen mogelijk maakt. Wat mooier om dat van dichtbij mee te maken! Zelf zijn wij als bedrijf al meerdere jaren zakenvriend van het KWF en zou RopaRunningBlind wel een heel mooie toevoeging zijn voor 2017.

Berry Tielbeke, fietser

Iedereen hoort erbij… dat is mijn motto. Ik houd van sport en gun iedereen ook te kunnen sporten. En hoe mooi als daarmee nog andere doelen bereikt worden! Dus toen ik hoorde dat een groep slechtzienden mee wilden doen met de Roparun, was er maar 1 antwoord: ik ga mee!!

Jezelf uitdagen in sport is 1, anderen steunen om hun doel ,een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker, te realiseren: dat is meer dan sport! Blij dat ik hieraan mee kan en mag doen. Ik heb er nu al zin in!

Dick de Ruiter, fietser

Mijn naam is Dick de Ruiter,  68 jaar en woon in Ridderkerk. Ik ben al ruim 8 jaar buddy bij Running Blind Rotterdam. Heb de laatste jaren Running Blind van een Rotterdams clubje gedreven blinden/ slechtziende lopers en buddy’s, zien uitgroeien naar een grote club met afdelingen door (bijna) het gehele land.
Ik vind het geweldig dat we nu ook met een team aan de RopaRun kunnen meedoen en daarmee de vele goede doelen kunnen ondersteunen. Het is al jaren een wens van mij om een keer aan dit hele mooie evenement deel te nemen. Helaas ben ik fysiek niet instaat om als buddy het team te begeleiden, maar ik vind het ook heel mooi dat ik als fietser het team kan helpen om die 560 km veilig te overbruggen.

Ab Fabius, fietser

Op naar Italiaanse Rivièra!

Mijn motivatie om mee te doen is dat ik graag een bijdrage lever aan goede doelen. In dit geval is er een extra dimensie dat blinde/slechtziende lopers de buitengewone prestatie gaan leveren. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdrage.

Chauffeurs

 

 

Aankomst bij Wisselpunt 6 Markelo

 

 

Raymond Basoski, vrachtwagenchauffeur en logistiek bivakkamp

Dennis Weijers, vrachtwagenchauffeur en logistiek bivakkamp

Robin Bronswinkel, vrachtwagenchauffeur en logistiek bivakkamp

Johan Boomgaardt, touringcarchauffeur

Ibrahim Yalvac, touringcarchauffeur

Ali Umut Sonkaya, chauffeur en navigatie-apparatuur

Marciano Pattinama, chauffeur en logistiek bivakkamp

Motivatie: In teamverband een bijdrage leveren, waar nodig!

Roy Pons, chauffeur en logistiek bivakkamp

Motivatie: Om als team dit evenement, met nadruk op Running Blind, tot een succes te maken!

 

Cateraars

Erwin van Beek, Logistiek en Catering

Afgelopen september ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Running Blind. Ik zou voor 1x de honneurs waarnemen voor mijn vrouw die al langer buddy is bij Running Blind Rotterdam. Bij deze 1x is het niet gebleven en ben ik elke vrijdagochtend actief als buddy, meestal van Rick. Ik vind het supertof om het plezier van hardlopen te kunnen geven aan de medemens met minder zicht. Mooi om te merken hoe het vertrouwen in elkaar groeit, zeker omdat ik elke week met Rick loop. Rick en ik zijn echte buddy’s: wij lopen strak, zelfverzekerd en gaan steeds sneller! Tijdens de koffiepraat na afloop van de training hoorde ik van de plannen voor de Roparun. Als ondernemer heb ik de kennis en de middelen om hier een positieve bijdrage aan te leveren. En zo is het balletje gaan rollen en ben ik trots op ons team die ongetwijfeld een geweldige prestatie gaat neerzetten.

Henny Stoop, Catering

Mijn partner is 4 maal mee geweest en als je de verhalen hoorde, was het geweldig. Ik wil daarom ook mee om dit unieke evenement mee te kunnen beleven en natuurlijk is het een geweldig doel om voor te werken.

Bep van Balen, Catering

Het is een mooi doel en ik heb zelf mijn man verloren aan alvleesklierkanker. Ik ga ook mee als steun voor Henny, ze kan haast niet zonder mij 🙂

Mare Davids, Catering

Mare als buddy Rick

Geweldig dat ik mee mag met Team 130 Running Blind tijdens de Roparun! Lopen door een goed doel, en in mijn geval, de lopers ondersteunen, is zeer motiverend. Met deze lopers de Roparun mee mogen maken is een ervaring die zeker onvergetelijk zal worden. Running Blind is een prachtig initiatief dat door ons elke week tijdens de training gerealiseerd wordt en dan nu met het doel Roparun voor een groot publiek nog zichtbaarder.
De doelstelling van de Roparun is uiteraard een belangrijke factor. Middelen voor ondersteuning en hulp in de palliatieve zorg bij kanker, kunnen in mijn ogen niet voldoende worden aangedragen.
Met het hele team van Running Blind zullen we er een onvergetelijke belevenis van maken!

Marcel Segaar, Catering

Als sporter alles topfit kunnen doen is een voorrecht. Helaas zijn er voorbeelden genoeg waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Alle reden om ondersteuning te bieden aan dit team en dit fantastische evenement.

 

 

 

Masseurs

Erna Zwart

Even voorstellen:
Erna Zwart, 45 jaar, wonende in Friesland. Al vanaf jonge leeftijd slechtziend. Momenteel niet zo sportief bezig maar wel betrokken als sportverzorgster bij sc Bolsward.

Of ik mee wilde met de Roparun?! JA!
De uitdaging om geld in te zamelen voor palliatieve zorg en mee mogen met dit team om een sportieve prestatie neer te zetten lijkt me super! Van dichtbij heb en maak ik bijna dagelijks de strijd tegen kanker mee. Mijn vriend heeft chronische leukemie en mijn vriendin vecht al 4 jaar tegen huidkanker. Dan zie je dat onderzoek belangrijk is maar ook dagelijkse dingen zoals een pruik , contact en ontspanning!

Ik vind het bijzonder om hier aan mee te kunnen en mogen doen met een bijzonder ( gemotiveerd) team!

Jolanda van Leeuwen

Het lijkt mij een hele mooie ervaring om samen met dit bijzondere team deze uitdaging aan te gaan waar we niet alleen zelf gelukkig van worden, maar vooral ook een mooie bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van mensen wiens leven beperkt/verkort wordt door kanker.

 

 

 

Mildred Lagerweij, Fysiotherapeute, Masseur

Via mijn werk als docent Sportzorgmasseur bij Visio heb ik een aantal lopers en masseurs van Running Blind leren kennen. Toen zij mij meevroegen voor de medische begeleiding van team RopaRUNningBlind was ik gelijk enthousiast. Ik vind het een geweldige uitdaging om de lopers en hun buddy’s zo goed mogelijk te ondersteunen in het volbrengen van deze mega – estafetteloop.

Als fysio-, manueel- en oedeemtherapeut maak ik regelmatig van dichtbij mee wat een enorme impact de diagnose kanker heeft op het leven van mensen. Door de droom van John Stoop, het lopen van de Roparun met een team visueel beperkte lopers, halen we ook geld op om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. Ik ben er trots op dat ik mag helpen met het realiseren van deze bijzondere droom!

Danielle Beerenfenger

motivatie-danielleLaat ik mij daarbij eerst voorstellen, ik ben Danielle Beerenfenger, 38 jaar en moeder van 2 geweldige kids. Met de aandoening retinitus pigmentosa raak ik binnen afzienbare tijd mijn zicht kwijt. Sport is mijn passie, mijn lust en mijn leven. Het rennen met een buddy, de wind door mijn haar, zwevend over het asfalt door polders en steden, laat me voelen dat ik leef. Het brengt mij tot hoogtepunten die ik  nooit voor mogelijk had gehouden, dat ik hiertoe in staat was. Het mee doen met deze fantastische run de ROPARUN heeft diverse betekenissen voor mij. Op de eerste plaats is het geweldig mijn steentje bij te kunnen dragen  aan zo’n  mooi doel, ROPARUN is een ware uitdaging om tot het uiterste te gaan, er alles uit te trekken wat er in mij zit. Met geweldig snelle kilometers in de benen, adrenaline stromend door elke ader en vezel in mijn lijf, om samen met een top team over grenzen te gaan en dat alles voor het complete gevoel van echte overwinning!
…………..Helaas heb ik door blessures moeten afhaken als loper, maar ben erg blij dat ik het team kan ondersteunen als Masseuse!

 

Media

Jan Wapenaar, fotografie en media

jan-op-stoel-in-portugal-2016Ik ben Jan wapenaar (1961). Al meer dan 30 jaar professioneel en vrijwillig betrokken bij en bezig
met integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving.

In het dagelijkse leven werk ik als communicatie-adviseur bij MEE Rotterdam en ben ik accountmanager voor Sociale Kaart Nederland. Bij Running Blind ben ik als vrijwilliger/bestuurslid actief voor PR en Communicatie.

Met het RopaRUNningBlindteam kunnen we mensen met een (visuele) beperking hun mogelijkheden laten zien. Dit motiveert andere mensen met een beperking om ook te gaan sporten. Daarnaast brengt deze publiciteit ook geld op voor activiteiten voor mensen die met kanker geconfronteerd zijn.